|
Як правильно зберігати станцію влітку
|
|
| kozeevkiril269 | Дата: Понедельник, 26.01.2026, 14:17 | Сообщение # 1 |
|
только зарегился
Награды: 0
Статус: Offline
| Взяв станцію під блекаути взимку, зараз користуюсь активно. Але що робити влітку коли сподіваюсь світло буде стабільніше? Чи можна просто в шафу засунути і забути чи треба якось обслуговувати?
|
| |
| |
| makartaranovs | Дата: Понедельник, 26.01.2026, 17:22 | Сообщение # 2 |
|
только зарегился
| Забути не можна, літієві батареї потребують уваги навіть коли не користуєшся. Оптимально тримати заряд десь на 50-60 відсотків і раз на два місяці підзаряджати трошки. Якщо залишиш повністю зарядженою або розрядженою - батарея швидше деградує. Я читав інструкції по довгостроковому зберіганню в блозі на https://jackery.pro/category/blog/ там детально написано всі нюанси. Температура теж важлива, не на сонці і не в задушливому сараї, краще в прохолодному сухому місці. У мене станція стоїть в коморі, я поставив нагадування в телефоні раз на місяць перевіряти рівень заряду. Це займає хвилину часу але продовжує життя батареї на роки. Ще момент - перед тривалим зберіганням добре розрядити і зарядити повністю один раз, типу калібрування. Взагалі літій не любить простою, краще інколи користуватись навіть якщо світло є, для профілактики.
|
| |
| |
| boyed15459 | Дата: Понедельник, 02.02.2026, 23:45 | Сообщение # 3 |
|
только зарегился
| дякую. я чкось і не задумувався ще
|
| |
| |